HírekDurván megnőtt a lakosság igénye a magas szintű egészségügyi szolgáltatások iránt

Fél éve indult el Magyarországon az oltási program, és bár önmagában a vakcina is megnyugvást jelent, a teljes bizonyosságot sokan a különböző immunitás vizsgálatokban látják. Nemrég lépett ki a lakossági piacra a Vascular Diagnostics, a legnagyobb kapacitású hazai COVID-labor szolgáltató is. Hosszú távú saját terveikben országos lefedettségű, rövid várakozási idős, magas színvonalú diagnosztikai szolgáltatások szerepelnek, ezzel párhuzamosan pedig a teljes hazai egészségügyi szektor vonatkozásában is egyértelmű növekedést prognosztizálnak – interjú Péterfi Zalánnal, a Vascular Diagnostics kutatási igazgatójával.

 

Az elmúlt években már számos magán szereplő megvetette a lábát az egészségügyben. Elbír még a hazai piac egy újabb magánintézményt?

Nem csak elbírja, nagy szükség is van rá.

Ha valami hozadéka volt a ránk zúduló világjárványnak, akkor az az, hogy felértékelődött a tudatosság és az elvárás a gyors, magas színvonalú egészségügyi szolgáltatások, különösen a diagnosztika iránt.

Az Európai Bizottság felé benyújtott hazai helyreállítási tervben, – melynek jóváhagyása folyamatban van – szintén az első helyre került az egészségügy, összesen 857,04 milliárd forinttal. Erre a kormányok is sokat fognak költeni, ma minden ország és érintett entitás ezen dolgozik, így egyértelmű növekedéssel és további befektetési lázzal lehet számolni világszerte.

Tovább a teljes cikkre.