SignateraTM

A rákkezelés átalakulása személyre szabott kivizsgálással

A Signatera teszt rendkívül érzékeny. Egy olyan személyre szabott molekuláris reziduális tumort (MRT) vizsgáló teszt, amely az elemzéshez a vérben keringő tumor DNS-t (ctDNS) használja fel. A Signaterát minden egyes páciens számára egyedileg terveznek meg, hogy segítse a tumor visszatérésének azonosítását jóval a szokásos képalkotó eljárások előtt.

Kapcsolat

A ctDNS tesztek alkalmazhatósága

Signatera

Tünetmentes rákszűrés

Molekuláris reziduális betegség státusz

A korai kiújulás monitorozása

A terépia hatásosságának monitorozása

A terápia hatásosságának monitorozása

A molekuláris reziduális tumor más

A Signatera teszt felhasználásával az MRT korai felismerése hatékony eszközzé vált a rákkezelés eredményeinek javításában.

  • Az MRT a ctDNS-t vizsgálja, egy olyan sejtmentes DNS-t, amely kimutatható és mérhető a vérből.
  • A szervezetben lévő ctDNS pontos azonosítása felhasználható annak megállapítására, hogy vannak-e rákos sejtek a szervezteben, akár a kezelés után is.
  • A Signaterával végzett MRT kimutatás eltér a ctDNS hagyományos alkalmazásaitól (terápiaválasztás, tünetmentes rákszűrés), mert személyre szabott genetikai tesztet alkalmaz a páciensre jellemző egyedi tumor mutációs mintázat alapján.

Most még hamarabb lehetséges a rák kiújulásának korai felismerése

„A tumor specifikus keringő tumor DNS-tesztek széles körben alkalmazhatók több ráktípusnál is. Izgatottan várom, hogy a Naterával együttműködve tovább vizsgálhassuk a kezelésre adott válasz korai jeleit vagy annak hiányát ennek az új technológiának a segítségével.”

Georges Azzi, MD
Onkológus a Holy Cross Health-nél, Fort Lauderdale, Florida

"A rák kiújulásának felismeréséhez, mielőtt az klinikai tünetekkel járna, nagy érzékenységű és specifitású tesztre van szükség. A Signatera lehetővé teszi számunkra, hogy magabiztosan azonosítsuk a molekuláris relapszusban szenvedő betegeket, amikor a betegség terhe olyan alacsony, hogy képalkotó eljárással nem mutatható ki."

Lajos Pusztai, MD, DPhil
Professor of Medicine (Medical Oncology); Co-Leader, Genetics, Genomics and Epigenetics Research Program, Yale Cancer Center, Yale School of Medicine

Megnyugvás

Megnyugvást találni a Signaterával

Miután JoAnnál tüdőrákot diagnosztizáltak, megtanulta, hogyan segíthet a Signatera orvosának a lehetséges betegség progressziójának kimutatásában még a rendszeres kivizsgálás előtt. Rákmegfigyelési tervének részeként rendszeres időközönként Signatera-tesztet csináltatott, ami segített neki és orvosának a kritikus döntések meghozatalában. Ismerje meg, hogyan segített Signatera JoAnnnak és családjának magabiztosnak és pozitívnak maradni a kezelési útja során.

"A Signatera egy nagyszerű rendszer, ami figyelmeztet, hogy valami történik. Onnantól kezdve pedig ki lehet találni, hogy mi az."

JOANN
Élet tüdőrákkal

Teszt

A pozitív Signatera teszt több, mint 98%-os biztossággal állapítja meg a daganat visszatérését.1-4

A klinikai tanulmányokban a Signatera teszt kiemelkedően magas teljesítményt nyújtott több szolid tumor esetén is.

Eredmények

A Signaterát több ráktípusra is validálták

Vastagbél rákom van

Ha vastagbél rákkal diagnosztizálták, ismerje meg, hogyan lehet detektálni a molekuláris reziduális tumort, és így hogyan azonosítható a daganat visszatérése a Signaterával.

Vastagbél rákos beteg

Immunterápiát kapok

Ha Ön immunterápián vesz részt, és szeretné tudni, hogy a Signatera MRD teszt hogyan segítheti a kezelés hatékonyságának ellenőrzését

Immunterápián részt vevő páciens

A Signatera nekem való?

Ha Önnél emlő-, petefészek-, tüdőrákot vagy melanómát diagnosztizáltak, és többet szeretne megtudni arról, hogyan lehet azonosítani a reziduális betegséget továbbá hamarabb észlelni a visszaesést

Tudjon meg többet
Hogyan működik?

Hogyan működik a Signatera?

A Signatera egy személyreszabott, tumor specifikus, MRT-t vizsgáló utánkövető teszt.

A szövet- és vérminták egyszeri elemzése lehetővé teszi az egyedi tumor mutációs profil meghatározását.

Az MRT teszt egyedileg felépített és személyre szabott saját daganatos szövetmintája alapján.

A Signatera MRD teszt apró ctDNS darabokat vizsgál meg minden egyes utánkövető vérvétel során. Azoknak a betegnek nagyobb az esélye az állapotromlásra, akiknél a Signatera teszt ctDNS pozitív lesz.

A Signatera segíthet a rákos betegek ellátásának irányításában

Kockázat

Hasznosítható eredmények: Vastagbél tumor II-III stádium

A teszt értelmezése

ctDNS magas kockázat

Direkt képalkotó módszerek használata (PET/MRI), hogy meghatározzák a tumor helyét, ameddig még operálható a daganat

A páciensek >97%-ának újulhat ki a daganata

ctDNS alacsony kockázat

A monitorozás folytatása

A páciensek 12-14%-ának újulhat ki a daganata. Azoknál a betegeknél, akik 2 évvel a kezelés után is negatívak maradnak, a kockázat 3%-ra csökken.

Írjon nekünk!

A SignateraTM teszt megfelelő az Ön számára?

Mi itt vagyunk, hogy segítsünk!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Szakirodalom:

1Reinert T, Henriksen TV, Christensen E, et al. Analysis of Plasma Cell-Free DNA by Ultradeep Sequencing in Patients With Stage I to III Colorectal Cancer. JAMA Oncology. 2019;5(8):1124-1131.
2Coombes C, Page K, Salari R, et al. Personalized Detection of Circulating Tumor DNA Antedates Breast Cancer Metastatic Recurrence. Clinical Cancer Research. 2019;25(14):4255-4263.
3Abbosh C, Birkbak N, Wilson GA, et al. Phylogenetic ctDNA analysis depicts early-stage lung cancer evolution. Nature. 2017,545:446–451
4Christensen E, Birkenkamp-Demtröder K, Sethi H, et al. Early Detection of Metastatic Relapse and Monitoring of Therapeutic Efficacy by Ultra-Deep Sequencing of Plasma Cell-Free DNA in Patients with Urothelial Bladder Carcinoma. 2019; 37(18):1547-1557.

A leírt teszteket a vizsgálatot végző CLIA-tanúsítvánnyal rendelkező laboratórium fejlesztette ki és teljesítményjellemzőit határozta meg. A teszteket az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) nem engedélyezte vagy hagyta jóvá. Bár az FDA gyakorolja az Egyesült Államokban a forgalomba hozatal előtti felülvizsgálat és egyéb, a laboratóriumban kifejlesztett tesztekre vonatkozó szabályozások végrehajtási mérlegelési jogkörét, a CLIA értelmében a laboratórium tanúsítványa szükséges a tesztek minőségének és érvényességének biztosítása érdekében. CAP akkreditált, ISO 13485 és CLIA tanúsítvánnyal rendelkezik. © 2022 Natera, Inc. Minden jog fenntartva.