Családi vizsgálat, célzott genetikai vizsgálatokMolekuláris genetikaFamily-Check – Célzott mutáció vizsgálat

79 000 Ft

Eredményközlés: 15 munkanap

Időpontfoglalás
Genetikai vizsgálatainkra nem szükséges éhgyomorral érkezni.
A vérvételt megelőző nap bőségesen fogyasszon folyadékot. A mintavétel előtt fél órával szintén igyon, lehetőleg vizet (cukros, szénsavas italok kerülendők), hiszen a kiszáradt, szomjazó szervezetben a vér besűrűsödik, ami nehezíti a vérvételt. Bővebben: Tájékoztatás a vizsgálatokról.
Mintavételi díjak megtekintése

Leírás

Korábban más laboratóriumban kimutatott egyedi, klinikailag jelentős (patogén) genetikai eltérés ellenőrzése/célzott vizsgálata a családtagok (vérrokonok) esetében vérmintából, szájnyálkahártya kaparékból, magzatvízből vagy chorion boholy mintából. A vizsgálat csak a külső intézet által kiadott lelet birtokában illetve a mutáció pontos ismeterében végezhető el. A magzatvíz vagy chorion boholy mintavételt az ár nem tartalmazza.

Ha egy családban már ismert, hogy mely génhiba (mutáció) felelős az örökletes betegség kialakulásáért, akkor ezt az eltérést lehetséges célzottan, a család többi tagjában is vizsgálni. A teszt hagyományos, Sanger-szekvenálással készül el. A mutáció előzetes azonosítását más laboratórium végezte el.