Humán genetikai konzultációMolekuláris genetikaHumángenetikai konzultáció a vizsgálatot megelőzően (PRE-TESZT)

35 000 Ft

Eredményközlés: – munkanap

Időpontfoglalás
Genetikai vizsgálatainkra nem szükséges éhgyomorral érkezni.
A vérvételt megelőző nap bőségesen fogyasszon folyadékot. A mintavétel előtt fél órával szintén igyon, lehetőleg vizet (cukros, szénsavas italok kerülendők), hiszen a kiszáradt, szomjazó szervezetben a vér besűrűsödik, ami nehezíti a vérvételt. Bővebben: Tájékoztatás a vizsgálatokról.
Mintavételi díjak megtekintése

Leírás

Konzultáció klinikai genetikussal. Családi anamnézis a genetikai vizsgálat előtti, hozott egészségügyi dokumentáció értelmezése (szükség esetén beleértendő a vizsgálat utáni konzultáció is)

A genetikai tanácsadás elsődleges feladata a felvilágosítás, azaz a tanácskérők ellátása mindazzal az információval, amely szükséges ahhoz, hogy saját magukkal, utódaikkal, életvitelükkel, diagnosztikus és terápiás beavatkozásaikkal kapcsolatos döntéseiket meg tudják hozni. A tanácsadás további feladata a genetikai kockázat megállapítása, az esetleges diagnosztikai lehetőségek ismertetése és megszervezése, de ide tartozik a genetikai tesztvizsgálat céljából történő biológiai mintavétel előtt a vizsgálatkérő tájékoztatása is.