Csomag ajánlatokInzulinrezisztencia

22 900 Ft

  • Mintavétellel, 2 munkanap
Időpontfoglalás
Erre a vizsgálatra ajánlott éhgyomorra érkezni, amennyiben az nem megoldható 6 órával egy könnyű étkezés után. Bővebben: Tájékoztatás a vizsgálatokról.
Vizsgálatunk a mintavételi díjat tartalmazza.

Leírás

IR: A panaszok, tünetek alapján felmerül IR (inzulinrezisztencia) gyanúja, melynek leggyakoribb tünetei mindkét nemnél: megnövekedett testsúly (hastájéki elhízás), fogyási képtelenség, étkezések után jelentkező fáradtság, éhségérzet és szédülés, alvási zavarok, pattanásos, zsíros bőr, fejfájás. Nők esetében gyakori a menstruációs zavar, fokozott szőrösödés és a terhebeesési nehézségek. Férfiak esetében jellemző a merevedési zavar, illetve a hajhullás.

Az inzulinrezisztencia sikeresen visszafordítható állapot megfelelő kezeléssel, azonban elhanyagolt esetben a későbbiekben cukorbetegség kialakulásához vezethet. Ennek rizikója fokozott, ha a felmenőknél is előfordult szénhidrát-anyagcsere probléma, illetve akiknél az előzőekben terhességi diabétesz alakult ki.

 

Ciklus elején 2-5. nap, éhgyomor!
• rutin laboratóriumi vizsgálatok (máj, csont, izmok, vese működése, ionok, fehérje-, vas-,
zsíranyagcsere): GOT, GPT, GGT, ALP, karbamid, kreatinin, húgysav, Na, K,
összfehérje, albumin, vas, transzferrin, koleszterinek, triglicerid)
• gyulladás jelzése: CRP, vérkép
• szénhidrát-anyagcsere: 3 pontos cukorterhelés (0, 60, 120 perces vércukor- és
inzulinmeghatározással)
• D-vitamin.

A vizsgálat előtt szükséges egy éhgyomri vércukor ellenőrzés. Ha a mért eredmény 7,0 mmol/l felett van, a terhelés nem végezhető el!! A vizsgálatközben étkezni, inni nem lehet.